Anfi

Anfi Group Gran Canaria

Anfi Group

De Anfi Group is een van de bekendste namen in de Europese timeshare industrie. Met hun vlaggeschip Anfi Beach Club en de resorts: Club Monte Anfi, Anfi del Tauro, Club Puerto Anfi, Club Gran Anfi en de Anfi Emerald Club, bezit de Anfi Group een aantal grote timeshare resorts op Gran Canaria. De verkooptak van de Anfi Group heet Anfi Sales SL. en is al frequent veroordeeld door het Spaanse gerechtshof tot het doen van volledige terugbetalingen van het aankoopbedrag aan timeshare eigenaren. Dit vanwege het feit dat zeer veel timeshare contracten bij dit bedrijf, onwettig zijn verklaard waardoor het gehele timeshare contract dus geannuleerd kan worden en Anfi het gehele aankoopbedrag moet terugbetalen aan de klant in kwestie. Deze zogenaamde Timeshare Reclaim procedure wordt met veel succes gevoerd door een 3- tal bedrijven, te weten Immoclaim en Timesharestop in Nederland en Stoptimeshare in België.

De Anfi Group en het gebrek aan beschikbaarheid

Veel Anfi Group eigenaren beklagen zich over de zeer hoge jaarlijkse onderhoudskosten en het gebrek aan beschikbaarheid. De gedane belofte dat men zijn Anfi timeshare tegen een hoge winstmarge kan verkopen is voor de eigenaren inmiddels droom scenario dat niet gaat plaatsvinden. Ook de contracten die geen einddatum hebben baren grote zorgen. De Anfi Group lijkt het allemaal niets uit te maken.

Anfi Group verliest rechtzaak

Anfi Group

De rechtzaak tegen Anfi en de Anfi Beach Club , aangespannen door een Noorse klant, is verloren door hen. Het Spaanse hooggerechtshof heeft in het nadeel van de Anfi Group besloten. De Noorse klant achtte het niet conform de wet dat er aan haar een timeshare contract was gegeven dat geen einddatum had. Dit zou tegen de Europese wetgeving ingaan. Volgens de Europese wetgeving mogen de timeshare contracten niet langer duren dan 50 jaren. Oneindig is volstrekt onwettig. De tweede klacht die de Noorse klant had, was dat de Anfi Group haar een geldbedrag afhandig had gemaakt voordat de wettelijke bedenktijd was verstreken. Deze bedenktijd is van toepassing wanneer men niet voldoende of verkeerd is voorgelicht en daardoor onder valse voorwendselen een contract hebben afgesloten. De rechter gaf haar gelijk en verklaarde het contract niet geldig. Wij verwachten dat dit zeer grote gevolgen gaat hebben voor de gehele Anfi Group en haar leden. Timeshare bedrijven hebben geprobeerd om onder de timeshare wetgeving van 1998 uit te komen, door contracten die na 1998 afgesloten zijn en die niet overeenkomstig de gewijzigde wet zijn afgesloten, als een verlenging van bestaande overeenkomsten te betitelen. Toen dit niet bleek te werken hebben ze geprobeerd, ook in dit geval , zich te beroepen op het feit dat deze aanbetaling geïnd zou zijn door derden. De verkopende partij zou hiermee dus niets te maken hebben. Er is echter aangetoond volgens het hooggerechtshof dat deze zogenaamde derde partij in principe bestond uit dezelfde personen als de verkopende partij. Mocht u nu denken dat de Anfi Group haar zaken nu wat beter aanpakt dan komt u bedrogen uit. De Anfi Group verkoopt momenteel Vakantieweken en laat de klant een aanbetaling doen. Deze betaling zal NIET worden teruggegeven in geval van annulering.

Anfi Group

We blijven deze ontwikkelingen op de voet volgen. Wilt u meer advies of heeft u hulp nodig. Neem dan contact met ons op. Uiteraard helpen wij u helemaal gratis!

Klik hier!