Timeshare misleiding

Timeshare misleiding

Timeshare misleiding, oftewel in het Engels, Misrepresentation genoemd, is het doen van valse-,  of misleidende uitlatingen met als doel de verkoop van timeshare lidmaatschappen. Timeshare misleiding is in de timeshare industrie, in bijna 100% van de gevallen, een normale zaak en dus een veelgebruikte praktijk geworden. Timeshare verkopers, zeer bedreven in de timeshare misleiding, zijn zeer goed getraind en worden rijkelijk beloond als ze een verkoop realiseren. Een goede verkoper, oftewel degene die het meest overtuigend kan liegen en voor wie timeshare misleiding een tweede natuur is geworden, verdiend rond de 100.000 euro per jaar. Zijn manager rond de 200.000 euro per jaar. Aangezien deze personen op commissie basis werken en dus alleen geld verdienen wanneer ze verkopen, begrijpt u ook dat timeshare misleiding en bedriegen, onderdeel zijn van deze verkoops-machine, waarin vooral timeshare bedrijven als Silverpoint Vacations en MGM Muthu zeer bedreven zijn, maar ook andere bedrijven zoals Liberty Holiday 2017 en Enduria Travel hebben deze misleiding tot kunst verheven.

Timeshare misleiding – de theorie Timeshare misleiding

De meest gebruikelijke misleidende uitlatingen zijn:

 • “U kunt overal ter wereld, op ieder gewenst tijdstip, op vakantie gaan met ons!” Dat dit vrijwel nooit waar is en een absolute timeshare misleiding is, blijkt uit de veelgehoorde klachten over het gebrek aan beschikbaarheid.
 • Een veel toegepaste timeshare misleiding is: “Dit is een zeer goede investering. U mag ervan uitgaan dat u al uw geld terug gaat krijgen en waarschijnlijk nog winst gaat maken ook, zodra u uw timeshare gaat verkopen.” Zelfs nu we weten dat timeshare niet verkoopbaar is doen de timeshare verkopers deze uitlating en wordt timeshare nog steeds als een investering verkocht! Een zeer grote timeshare misleiding die absoluut niet waar is!
 • “De jaarlijkse onderhoudskosten worden gecontroleerd door de timeshare eigenaren”. Vrijwel nooit waar en een zeer bekende timeshare misleiding! Tegenwoordig wordt ongeveer 15% van de timeshare resorts gemanaged door de eigenaren zelf. De rest wordt gecontroleerd en gemanaged door de resorts en de ontwikkelaar zelf. Zij beslissen dus ook de hoogte en stijging van deze jaarlijkse onderhoudskosten.
 • “U kunt uw week in januari eenvoudig ruilen voor een week in de zomervakantie via RCI op ieder moment dat u dat wilt”. Iedereen in de timeshare industrie weet dat ruilen via RCI vrijwel onmogelijk is en dat men, als het al lukt, bijna altijd een resort van veel mindere kwaliteit krijgt toebedeeld. Dit is timeshare misleiding die grenst aan bedrog!
 • “Wij kopen over een paar jaar uw timesharing van u terug of verkopen het eenvoudig via onze herverkoop afdeling”. Zoals bekend een onzinnig verhaal dat zeer vele slachtoffers heeft gemaakt.
 • “U wordt lid van een zeer exclusieve club”.  Een andere timeshare misleiding die absoluut niet waar is. Zeer veel timeshare resorts worden bevolkt door permanente bewoners die gewoon normale maandelijkse huurprijs betalen. Eveneens kan iedereen eenvoudig via het internet deze timeshare resorts boeken voor weinig geld, zonder lid te zijn van deze ‘Exclusieve’ Club.

Timeshare misleiding – de praktijk

Timeshare misleiding gebeurt ieder dag en zouden de timeshare eigenaren op de hoogte zijn geweest van de waarheid en dus de onjuistheid van deze uitlatingen dan waren ze zeker niet overgegaan tot ondertekening van het timeshare contract. Het product wordt niet gekocht maar wordt verkocht met behulp van misleiding. Waarom iets kopen waardoor men veel duurder uit is, waardoor men vast zit aan langlopende contracten en waarvoor men mindere kwaliteit vakanties krijgt? Kopers hebben een timeshare gekocht, denkende dat ze iets waardevols hebben aangeschaft. Echter een paar jaar later, wanneer het vakantiepatroon en/of levensomstandigheden is/zijn veranderd of wanneer men dringend geld nodig heeft en men zijn timeshare wil verkopen. Komt men achter de toegepaste timeshare misleiding en de gruwelijke waarheid dat niemand interesse heeft om de timeshare te kopen van hen. Het is volkomen waardeloos!

Timeshare misleiding – de conclusieTimeshare misleiding

Ze realiseren zich dat:

 • Ze zijn bedrogen
 • De timeshare misleiding door de verkoper steeds duidelijker is geworden
 • De vakanties zeer veel duurder zijn dan dat hen was voorgeschoteld
 • Zij en hun kinderen, de verplichting hebben om de jaarlijks stijgende onderhoudskosten te blijven betalen gedurende een lange periode.
 • Hun timeshare geen verkoopwaarde heeft! Maar wel een financiële last aan het worden is!
 • Ze gaan op zoek naar een oplossing zoals de timeshare reclaim procedures

Ook is de waarschijnlijkheid zeer groot dat ze slachtoffer worden van een zogenaamd herverkoop bedrijf dat hen verteld dat er een (nietbestaande) koper is voor hun timeshare. Dit alles alleen vanwege het feit dat een timeshare verkoper hen jaren geleden, met behulp van timeshare misleiding, heeft overgehaald tot het doen van een timeshare aankoop.

Wilt u uw timeshare ontbinden of wilt u uw timeshare annuleren? Laat u goed informeren en trap niet in de vele oplichterspraktijken van de diverse bedrijven die hun diensten aanbieden op het internet. Vraag onafhankelijk advies en kijk uit voor bedrijven als Mindtimeshare, RDO en TATOC.

Timesharehulp.nl biedt gratis advies en hulp bij de beëindiging van uw timeshare. Samen op weg naar een toekomst zonder timeshare verplichting en zonder timeshare misleiding. Wij geven ook online advies met betrekking tot Timeshare reclaim procedures. Neem contact met ons op.

Timeshare misleiding