Timeshare ontbinding

Timeshare ontbindingTimeshare ontbinding

Eigenaren willen nu een timeshare ontbinding realiseren. Echter, de timeshare industrie had een zeer belangrijke speler kunnen worden in de vakantie sector maar is nu op een harde weg terug. Eigenaren willen hun timeshare ontbinden maar de timeshare bedrijven werken niet mee! Onze website gaat niet alleen over het advies dat wij geven m.b.t. tot het realiseren van een timeshare contract ontbinding maar vooral ook over het hoe en waarom timeshare eigenaren zoekende zijn naar mogelijkheden tot het verkrijgen van een timeshare ontbinding. Uw timeshare annuleren kunnen wij niet maar we kunnen u wel adviseren hierbij. Wij weten waar u op moet letten, wij kunnen bedrijven aanbevelen of juist afraden. Het is zelfs vaak zo dat u geheel zelfstandig uw timeshare kunt beëindigen of laten ontbinden, zonder hierbij de hulp van derden in te roepen. Hierbij zullen wij u natuurlijk geheel kosteloos begeleiden. Van A tot Z. Een timeshare overeenkomst annuleren is dus wel degelijk mogelijk!

Timeshare annuleren – Wat is Timeshare?

Bij het begrip timeshare ontbinding, weet iederen waar het over gaat. De beëindiging van iets dat men niet meer wil! Bijna iedereen heeft wel eens van timeshare gehoord of is er, al dan niet bewust, mee in aanraking geweest. Of heeft er iets over gelezen – meestal m.b.t. de bekende timeshare resorts. In Europa, en dan met name op de Canarische eilanden, vooral Tenerife, Gran Canaria, Fuerteventura en Lanzarote. Nietsvermoedende toeristen worden benaderd door zogenaamde promotiemedewerkers die reclame maken voor een Hotel of Resort. U wordt uitgenodigd om een keer langs te komen, en als dank krijgt u een kraslot ( of iets anders). U moet wel gelijk even krassen. Wat blijkt? U heeft de hoofdprijs gewonnen! Deze moet natuurlijk direct worden afgehaald want dit betekent ook een extra commissie voor de promotiemedewerker! U loopt er direct naar toe of stapt in een gratis taxi. Het enige dat u moet doen is even deelnemen aan een ongeveer 60 a 90 minuten presentatie van het hotel. Als tegenprestatie, zo zegt men, moet u reclame maken over het hotel zodra u terug thuis bent. De timeshare verkooppresentatie kan beginnen! De jaarlijks stijgende onderhoudskosten en de mogelijkheid tot het verkrijgen van een timeshare annulatie, al dan niet in de cool-off periode, wordt niet besproken.

We kunnen timeshare onderverdelen in de volgende categorieën:

Timeshare ontbinding – Vaste weken Timeshare ontbinding

 • Vaste weken systeem: Een timeshare ontbinding of het annuleren van uw timeshare is mogelijk! Aanvankelijk ging timeshare over het gebruik van een specifieke week. Iedere week was genummerd van week 1 tot en met week 52. Beginnend in januari eindigend in december. Eigenaren hielden van dit systeem want ze wisten precies wanneer hun vakantieweek er aan zat te komen. Families met jonge kinderen waren er zeker van dat ze hun accommodatie konden krijgen tijdens de schoolvakanties, als ze een week hadden in deze periodes. Het was perfect voor hen. De timeshare bedrijven begonnen hier echter anders over te denken omdat het voor hen moeilijker was om weken te verkopen in de andere seizoenen. Deze waren namelijk veel minder gewild. meer dan 70% verkoop werd nooit bereikt! Dus werd de zogenaamde ‘floating’ week geleidelijk ingevoerd. Dit systeem was en is voor veel mensen een reden om hun timeshare contract te beëindigen of te laten ontbinden.

Timeshare ontbinding – Floating weken

 • ‘Floating’ week systeem: Timeshare ontbinding is ook hier gewoon mogelijk! Dit systeem werd onderverdeeld in 3 seizoenen: hoog, midden en laag. Hierdoor kregen verkopers de mogelijkheid om klanten over te halen tot de aankoop van een ‘hoog’ seizoen week, die hen gegarandeerde vakanties zou opleveren tijdens schoolvakanties. Het grote nadeel, tevens een latere reden om een timeshare ontbinding of een timeshare annulatie te gaan zoeken, was echter, dat hierdoor het liegen begon! Er werd tegen klanten gezegd dat ook al zouden ze een week in het laag seizoen kopen, ze gewoon eenvoudig konden gebruik maken van weken in het hoogseizoen zonder bijkomende kosten -” maar zeg niet dat ik dit gezegd heb”. Dit systeem werd al snel minder populair of zelfs impopulair omdat eigenaren niet zeker meer waren van enige beschikbaarheid om de door hen gekozen data. Ook kwamen ze vrijwel altijd in niet door hen gekozen accommodaties terecht. Men had een appartement gezien met zeezicht, en men kwam vervolgens terecht in een appartement met uitzicht over de parkeerplaats. Het ‘Floating’ week systeem resulteerde wel in een bijna 95% uitverkoop. Niet genoeg volgens de timeshare bedrijven. Er werd weer iets nieuws verzonnen dat hen nog meer geld zou opleveren: Het puntensysteem. Timeshare ontbinding reden nr.2!  Ook een Timeshare Reclaim is momenteel mogelijk hierdoor

Puntensysteem en een mogelijke timeshare ontbinding

 • Het Puntensysteem: Timeshare ontbinding is hierbij iets omslachtiger.  De weken werden vervangen door een vervanger; de Punten. Klanten werd een hoeveelheid punten verkocht die hen verzekerde van vakanties in de periode dat zij zouden willen. Er werd gezegd dat hoe meer punten ze kochten hoe ruimer de keuze en hoe meer weken ze zouden kunnen gebruiken. Dit systeem werd al snel gecompliceerder gemaakt net zoals de timeshare ontbinding van de timeshare contracten. bijvoorbeeld door o.a. 50% puntenkorting voor hen die binnen 60 dagen voor vertrek ging boeken. Meerdere variaties werden verzonnen, kortingen werden beloofd en meer waarde voor het zelfde geld werd niet waargemaakt door de timeshare industrie.Het aantal punten nodig voor een boeking werd steeds hoger en hoger. Punten werden al snel minder waard, waardoor men meer punten moest gaan kopen om nog op vakantie te kunnen gaan. Veel timeshare bedrijven verkochten meer dan 100%, ervan uitgaande dat een groot aantal timeshare eigenaren niet meer op vakantie gingen. Alle ‘Floating’ systemen (inclusief het puntensysteem) maakte het voor het timeshare bedrijf mogelijk om de beste weken voor zichzelf te houden (Afromen of Skimming). Timeshare eigenaren klagen over het feit dat de aangeboden weken bijna altijd in periodes zijn die onaantrekkelijk voor hen zijn. Denk hierbij aan wintersportlocaties die alleen maar beschikbaar zijn in de zomer, enz. Dit was echter nog niet alles: er werden nog 2 nieuwe producten bedacht door de hebberige timeshare industrie! Meer redenen om een timeshare ontbinding te realiseren kwamen er snel. Timeshare ontbinding reden nr.3

Timeshare ontbinding m.b.t. Holiday Clubs Timeshare annuleren

 • Holiday Clubs: Timeshare ontbinding volgens vast traject. Toen men zag hoe gemakkelijk het was voor timeshare verkopers, om zeer grote bedragen afhandig te maken van klanten, met als enige belofte het verkrijgen van top kwaliteit vakanties in de toekomst. En hoe de ontbinding van de timeshare contracten eenvoudig tegengehouden kon worden, werden de Holiday Clubs gelanceerd. Deze beloofden fantastische vakanties, overal ter wereld wanneer men maar wil. Dit tegen ongelooflijke kortingen. Helaas.. ook dit bleek al snel niet waar te zijn. Holiday Clubs zijn een favoriet item geweest(nog steeds) van de bekende oplichter in deze industrie. Holiday Clubs worden tegenwoordig streng gereguleerd door de Europese timeshare wetgeving ( hierover elders meer op onze website) Timeshare ontbinding reden nr.4

Fractional Ownership maakt timeshare ontbinding lastiger….niet onmogelijk!

 • Fractional Ownership: Een timeshare ontbinding is mogelijk maar niet eenvoudig.  Dit is eigenlijk het opnieuw uitgevonden Timeshare. het is: a) Vakantie accommodatie op Timeshare basis. b) In upper class accommodaties (beter dan timeshare) c) Voor een vaste looptijd, meestal 15,17,19 of 25 jaar. d) Met een gegarandeerde verkoop na afloop van de looptijd contract. Men verdenkt de Fractional bedrijven ervan dat deze gegarandeerde verkopen niet plaats zullen vinden. Een soort investeringsfraude dus. Heeft men nog meer redenen nodig om voor een timeshare ontbinding te opteren? Deze fractionals worden verkocht door d zeer bekende twijfelachtige bedrijven die ook werkzaam waren in de timeshare industrie en holiday club scene. Ze gebruiken zeer eenzijdige contracten waar iedere advocaat tegen zou stemmen. Het bedrag dat betaald moet worden is vele malen hoger dan de waarde die het vertegenwoordigt. Vaak wel tot 10 maal hoger. De verkoop die gegarandeerd wordt aan het einde van de looptijd contract wordt gegarandeerd door bedrijven, met een beperkte aansprakelijkheid die waarschijnlijk verdwenen zijn op het moment van uitbetalen. Of het eigendom wordt verkocht voor een extreem laag bedrag aan een bevriend bedrijf. of zelfs aan het eigen bedrijf. Een zeer bekend en goed voorbeeld hiervan is het bedrijf ‘Dames de la Mer’ Dit bedrijf verkoopt Jachten in Turkije. Het verkoopt 206 wekelijkse aandelen voor ongeveer €9000 per stuk. Het Jacht kost € 280.000 en levert een winst op voor de verkoper van € 1,5 miljoen. Aan het eind van de looptijd contract, in dit geval 25 jaar, krijgen de 206 eigenaren ieder een deel van de opbrengst. Dit zal naar schatting niet meer zijn dan € 500,- per eigenaar…. Momenteel worden ook deze Fractional Ownership Clubs gereguleerd door de Europese Timeshare wetgeving.
 • Alle vormen van Timeshare komen eigenlijk op hetzelfde neer: Zo snel mogelijk, zo veel mogelijk geld afhandig maken van de consument. En het zo moeilijk mogelijk maken voor de consument om een timeshare ontbinding te verkrijgen.

Bent u een timeshare slachtoffer en wilt u uw timeshare annuleren of ontbinden? Kijk dan goed uit met wie u in zee gaat!

 • Maakt men gebruik van een postbusnummer of een postadres – Blijf weg!
 • Maakt men alleen gebruik van een GSM nummer – Blijf weg!
 • Staat de registratie op een postbusnummer of postadres – Blijf weg
 • Onderzoek hoe de historie is van degene met wie u eventueel in zee wilt gaan. Komen hier dubieuze zaken aan het licht of kunt u deze betrappen op leugens of zijn deze al op leugens betrapt – Blijf weg!
 • Welke garanties kan men u geven op resultaat? Wordt dit schriftelijk bevestigd?
 • Ga in een gesprek na hoe groot de Know-How is van degene met wie u in zee gaat! Het annuleren van een timeshare of een timeshare contract ontbinding is vaak niet eenvoudig. Schakel hiervoor altijd specialisten in.

 

Timeshare ontbinding